Samen werken aan de zorg voor morgen……. ook in 2023!

De weken voor kerst vliegen vaak voorbij. Een periode waar ik altijd naar uit kijk. Genieten in de auto van Noord naar Oost Nederland en weer terug, kerstmuziek op de achtergrond en op bezoek bij onze opdrachtgevers met, zoals gebruikelijk, een kerstgeschenk, een waardering voor de fijne samenwerking. Erg leuk om te doen en ik merk dat dit zeer wordt gewaardeerd. Soms wordt het zelfs als bijzonder ervaren en dat heeft me aan het denken gezet.

Ik denk dat waardering voor je werk niet bijzonder zou moeten zijn, het is een belangrijk onderdeel van je werkvreugde. Hoe fijn is het als iemand tegen je zegt; “bedankt dat we dit samen konden doen, bedankt voor je hulp of dat heb je goed gedaan”. Maar doen we dat wel genoeg en doe ik dat wel genoeg? Sterker nog, volgens mij kan het niet vaak genoeg! Ik durf zelfs te stellen dat een blijk van waardering een net zo belangrijke bijdrage kan leveren in werkvreugde van mensen als een verbetering in arbeidsvoorwaarden.

We staan met elkaar aan de vooravond van een grote uitdaging, de arbeidsmarktkrapte en misschien is deze uitdaging in de zorg nog wel groter dan in andere branches. Hoe mooi is het om daar allemaal een positieve bijdrage aan te leveren door iets zo “klein” als waardering geven voor het werk van een collega! En laten we dat vooral niet alleen met kerst doen. Door het jaar heen, af en toe een bedankje of schouderklopje, is al een belangrijke stap om samen te werken aan de zorg voor morgen.

Geniet van de kerstdagen en op naar een fantastisch 2023!

Karsten Straatman, namens Team Businesscares