Onze producten

Zorgwerkgeverschap voor morgen

In een wereld waar de zorgvraag groeit en arbeidskrachten schaars zijn, wordt van de zorgsector creativiteit gevraagd. Het vinden van de juiste zorgmedewerkers en het aantrekken van managers en directeuren wordt steeds belangrijker om te kunnen anticiperen op de uitdagingen van uw organisatie. 

 Vanuit haar ervaring ziet Businesscares dat zorgorganisaties hard op zoek blijven naar leiders met kennis en ervaring in zorg en management. Maar hoe staat het met al die talentvolle medewerkers in uw organisatie of met mensen van buiten de zorgsector? Hebben zij de ambitie, de competenties en de mogelijkheden om zich te ontwikkelen? 

Businesscares heeft de overtuiging dat zorgorganisaties in hun zoektocht naar leiderschap veel mogelijkheden onbenut laten en hebben daarvoor een dienstenpakket ontwikkeld dat u kan ondersteunen om leiderschapsbehoefte en leiderschapspotentieel inzichtelijk te krijgen, te behouden en maximaal te benutten.

Het dienstenpakket bestaat o.a. uit: 

1.  Organisatiescan(nulmeting)
Benieuwd hoe het ervoor staat met uw organisatie? Toe aan een frisse blik en een ander perspectief?  

Een scan doen door de organisatie is veel vragen stellen. De scan bestaat uit het interviewen van mensen ‘dwars’ door de organisatie. Daarmee wordt helder hoe leiderschapsontwikkeling op dit moment binnen de organisatie plaatsvindt en wat er aan leiderschapsbehoefte is. Aan de hand van de resultaten ontwikkelt Businesscares een plan van aanpak voor u als zorgwerkgever voor morgen. 

2. Optimaal selectieproces 

Hoe weet je zeker dat je de juiste persoon aanneemt? Staan de competenties van de werknemer centraal of kijk je als werkgever toch vooral naar kennis en ervaring? 

Competentiegericht selecteren wordt steeds belangrijker. Het is een sterke voorspeller voor iemands functioneren. Omdat het belang van iemands diploma minder weegt, vergroot je de vijver van potentiële kandidaten. We bieden begeleiding bij elke stap in het selectieproces, waarbij we hierin voortdurend teruggaan naar de kerncompetenties en de ontwikkelmogelijkheden van de manager/directeur en in de functie. Zodanig dat hierdoor voor uw organisatie, een goed geïmplementeerde en nieuwe werkwijze ontstaat waarmee het potentieel wordt vergroot en competenties centraal staan.  

3. Assessment en bijsluiter 

Wilt u meer inzicht krijgen in het potentieel van uw medewerkers? Ziet u leiderschapspotentieel in een van uw medewerkers, maar wilt u dit eerst testen?  

Onze ontwikkelassessments en programma’s zijn dan uitermate geschikt om zowel de medewerker als de leidinggevende handvaten te geven om het talent van de medewerker naar boven te halen. Daarnaast voldoet u als werkgever aan de groeiende ontwikkelingsbehoefte van werknemers in de zorg. Ook draagt deze aandacht bij aan het vergroten van werkgeluk en voorkomt het de kans van (vroegtijdig) uitstroom.  

Lees hier verder

4. Training voor de beginnend leidinggevende  

Beginnende leidinggevende een steuntje in de rug geven?   

De eerste stap op het uitdagende, maar soms ook glibberige pad van het leidinggeven is vaak het lastigst. Businesscares heeft daarvoor een korte training ontwikkeld waarin alle belangrijke grondbeginselen terugkomen. De training wordt individueel gegeven of (in company) voor een kleine groep. Elementen in de training zijn: Manage de ander (gesprekstechniek van het leidinggeven), Manage het team (het bouwen van een succesvol team), Manage jezelf (Goed overeind en dicht bij jezelf blijven). 

5. Het jaargesprek als inspiratiemoment.
Meer halen uit het jaargesprek?  

Het functionerings- of jaargesprek, iedereen heeft er ervaring mee en weet waar het in principe voor zou moeten dienen. Als het jaargesprek of feedbackgesprek op de juiste wijze gevoerd wordt draagt het bij aan werkgeluk en persoonlijke groei van werknemers. Businesscares heeft een korte training waarin alle belangrijke grondbeginselen van een goed jaargesprek terugkomen. De training bestaat uit twee bijeenkomsten waarin positieve relationele energie centraal staat (draag enthousiasme over op je medewerkers, wees royaal, dankbaar en geef hulp en erkenning). Hiermee wordt het jaargesprek voor alle partijen een inspiratiemoment. 

6. Collegiale coaching/ schaduwmanagement

Zorgen voor een goede start? Effectiever gebruik maken van bestaande kennis in de organisatie?  

Businesscares ziet het belang van het inwerken en integreren van nieuw personeel. Met de ontwikkeling van en ondersteuning op collegiale coaching en schaduwmanagement helpt Businesscares bij een effectieve instroom, inzet en behoud van uw leiders. 

Wij zetten in op bestaande of te ontwikkelen buddysystemen. Het doel is een succesvolle start, snelle integratie, vergroten van betrokkenheid, kennisdeling en een feedbackcultuur in uw organisatie. 

Download hier de flyer

Contact

Heeft u een vraag over werkgeverschap voor morgen of kunnen wij u ergens anders mee helpen? Laat uw gegevens achter  op onze contactpagina en wij nemen z.s.m. contact met u op. U kunt ons ook bereiken op 06-58935723 of via karsten@businesscares.nl